3.F.A.F.- summer creativity festival edition@ Trg 5 bunara, Zadar – PROGRAM!!!

FISTT ART FEST (F.A.F.)3


Od srijede 08. do subote 11.9. 2010 Zadar će ugostiti treći po redu FISTT ART FEST- međunarodni festival kreativnosti i DIY (do it yourself) kulture koji će u svom prvom “morskom” izdanju okupiti mlade umjetnike i uradi sam kreativce, tzv.”do-it-yourselfere”, te prezentirati njihov rad kroz edukativne radionice, scenske nastupe i šarenu i bogatu ponudu hand made sajma/izložbe.

Glavni motiv ovog ljetnog festivalskog izdanja su ples i pokret, pa su tako i radionice koje će održavati tih dana kao dio programa više orijentirane na plesnu umjetnost i približiti će nam neke od plesova koji u našim krajevima i nisu toliko poznati i rašireni.
Pozivamo Vas da nam se pridružite u proslavi mašte i dobre zabave!

Dnevni program na Trgu pet bunara i u Parku kraljice Jelene 11.9. (subota) sastoji se od sajma rukotvorina, izložbe radova mladih umjetnika iz Zadra, ali i šire i glazbenog programa, a u danima od 8.-11.9. održati će se i raznovrsne kreativne radionice ( ručni uvez knjiga, nayabinghi i afrički bubnjevi, dancehall i chair dance…).

Cijeli subotnji program bit će popraćen etno i world glazbom, a prezentirati će se i autorska audio i vizualna djela mladih i dosad nepredstavljenih autora.
Na festivalu ćete moći upoznati umjetnike, sudjelovati u kreativnom procesu i dobiti informacije o djelima i tehnikama iz “prve ruke“ (što nije moguće na većini postojećih izložbi).

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Program:

radionice/workshops:

srijeda 08.09.u 19h – Chair dance

Klub sportske rekreacije FENIKS,

Ljudevita Gaja 25, Zadar (Melada, u blizini osnovne škole Bartul Kašić)

Chair dance je zanimljiva i zabavna kombinacija vježbi i plesa u kojima je rekvizit sjedalica, a program vježbi je osmislila Ingrid Jerak, trener plesa i fitnessa na šipci, chair dance-a i jazz dance-a. Ova radionica traje 1 sat, a sastoji se od zagrijavanja, vježbi snage i istezanja na i sa sjadalicama. U drugom dijelu sata uvježbat ćemo kratku koreografiju na sjedalicama.

Ingrid Jerak je članica IPDFA (International Pole dance Fitness Association) i predsjednica Društva športske rekreacije Studio I koje ima svoje prostorije u ulici Ivana Gundulića 2 u Zadru. Ova udruga ima zacilj promicanje zdravog načina života korz vježbanje, a jedan od ciljeva nam je predstaviti vježbanje kao zabavni dio života. U Studiu I možete birati između treniranja plesa na šipci, chair dance-a, jazz dance-a, pilatesa, vježbi za trudnice, a uskoro će se u ponudi naći i zumba aerobic.

10.09. u 19h – Dancehall – caribbean moves

Dancehall je vrsta plesa koja potječe sa Jamajke i vrlo je senzualan, topao i energičan. U dancehallu se izražava ljepota ženstvenosti i seksualna energija, te se samim plesom oslobađaju blokade u cijelom tijelu, pogotovo u kukovima.
Lucy je voditeljica koja ima veliku ljubav prema plesu i otkrivajući dancehall, osnovala je plesnu grupu Boom gyalz koju uči i s kojom nastupa, čime je stekla niz lijepih iskustava.

Dodjite, opustite se i plesom ćemo doći zajedno do užitka i osmjeha! Prijave na fistt.hr@gmail.com

11.09. /subota – 16 – 18h

– DIY uvez knjiga ( park kraljice Jelene & Trg 5 bunara)

DIY radionica ručnog uveza knjiga

Imate li dragu knjigu koja vam se raspala jer ju je zub vremena nagrizao,ili neki super strip koji je zbog silnog posuđivanja ostao bez korica ? Možda samo želite naučiti tehniku koja nestaje, ili se praviti važni pred vašim internet prijateljima da znate nešto napraviti vlastitim rukama ? Udruga FISTT vas poziva na besplatnu radionicu ručnog uveza knjige!Brzo, lako i zabavno, idealan poklon za prijatelje ili jednostavno, način da razveselite sebe!

11.09. od 10h – hand made art sajam

+ musical afffair with guests

KING SHANGO SOUNDSYSTEM (ZD- ZG)

+ roots’dub’dancehall reggae’ ambient’ bossanova’ world music’hip hop’funky’soul music and many more…

bring your colours and your smile with’ya 😉

prijave za radionice na fistt.hr@gmail.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s