VCZ na F.A.F.-u!

Kampanja „Volontiranje je solidarnost na djelu“

Volonterski centar    Zagreb ove godine  obilježava Međunarodni  dan volontera   (MVD) kampanjom „Volontiranje je solidarnost na djelu“, koja je započela 02. prosinca i traje do Božića.

“Kampanjom nastojimo ukazati na činjenicu da svaki dan, a ne samo 05. prosinac nosi priliku za mijenjanje svijeta kroz volontiranje te želimo čitav mjesec prosinac posvetiti senzibiliziranju javnosti za tematiku volonterstva!” kažu u VCZ-u.

“Tijekom ovogodišnje kampanje organizirat ćemo mnoštvo raznolikih aktivnosti s ciljem promicanja volonterstva i uključivanja što više sudionika u volontiranje, te poticanja na solidarnost. S obzirom da je 2010. Europska godina borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, ove godine povodom MDV-a (5.12), uz promotivne aktivnosti organiziramo i dvije volonterske akcije za naše najsiromašnije sugrađane – beskućnike, kako bi upoznali i senzibilizirali građane za probleme ove socijalno isključene skupine te doprinijeli procesu njihove resocijalizacije u društvo.

Kampanja će obuhvatiti sljedeće aktivnosti:

  • 2. prosinca 2010. – Volonterska akcija ‘Ispunimo želje beskućnicima’
  • 4. i 5. prosinca 2010. – Volonterski vikend u Zagrebu – informiranje, akcija i proslava
  • 15. prosinca 2010. – Volonterski susreti i dodjela Volonterskog Oskara
  • 5. – 20. prosinca 2010. – Info štandovi: Volonteri i beskućnici – Cvjetni trg i Zrinjevac, te FISTT ART FEST

U okviru FISTT ART FESTIVAL-a tako će ove godine biti postavljen i promotivni info štand VCZ-a na kojem će se građani moći upoznati s problematikom populacije beskućnika, mogućnostima i vrijednostima volontiranja u gradu Zagrebu. Također, na štandu će se moći i razgledati i kupiti radove beskućnika (bookmarkeri, dekorativne kutije…) i majice, rokovnike i platnene vrećice VCZ-a, a prihod od prodaje koristiti se u svrhu razvijanja programa pomoći beskućnicima u 2011. godini i razvoja volontiranja u Gradu Zagrebu.

Volonterski centar Zagreb (VCZ) je nevladina, neprofitna organizacija, osnovana 1998. godine, koja promiče i razvija volonterstvo kroz programe volontiranja u lokalnoj zajednici (Zagrebački volonterski servis) te međunarodne razmjene volontere (Međunarodni volonterski servis). Bavi se i edukacijom, savjetovanjem i posredovanjem između volontera i organizatora volontiranja. Uz to radi na promociji i primjeni Zakona o volonterstvu, informiranju građana o mogućnostima volontiranja u Zagrebu, Hrvatskoj i u svijetu te izdavanju publikacija koje pokrivaju tematiku volonterstva.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s