BASS MASTERS: Mladen in roots + King Shango sound

22. 02. MLADEN IN ROOTS + KING SHANGO SOUND: roots, rub-a-dub, new roots, dancehall


Novom ćemo večeri u sklopu programa Bass Masters, četvrtim utorkom u mjesecu, njegovati topao, melodičan i ritmičan reggae zvuk. To je zvuk u kojemu ćete često čuti back vokale, razne udaraljke i puhačku sekciju. To je i zvuk uz koji se pleše cijelim tijelom, podignuta čela i s osmjehom na licu. Pored starije, „old school“ produkcije i new rootsa, na ovim ćete večerima u Mastersu moći zaplesati i na dancehall.

King Shango sound osnovan je 2004. godine a djeluje na međugradskom potezu Zagreb-Pula.
Od glazbenih stilova najviše cijene roots i dancehall reggae, afro-karipsku glazbu, mashup remikseve i dubby chillout, ipak s naglaskom na old school dancehallu i novome rootsu.
Vrlo su plodni i u vlastitoj produkciji pa su tako 2010. godine sceni poklonili 15 reggae i dancehall izdanja. Na tim su obradama poznatih ritmova surađivali s imenima poput Big OZ, 2 Steppaz, Nina Davis, Stinky Ranks i Tom Hype. Ove su godine krenuli u izdavanje niza remikseva te su ostvarili i suradnju s UK/JA pjevačima (Ms.Tenza).
Zaslužni su za radio emisiju PulaP reggae station na HR Pula, koja ide nedjeljom navečer od 21:15.
http://www.hrt.hr/streamf/PULA

http://www.youtube.com/user/theokingshango
http://soundcloud.com/king_shango_sound

Mladen in roots (aka Ras East) član je Lar Plur Lar Sounda s kojima već tri godine stvara zvučnu i organizacijsku podlogu mnogih dobrih tuluma. Među ostalim istaknutim sudionicima reggae, dancehall i afro scene s kojima je surađivao, ističemo Chip Fua i DJ-a J. Princa, zatim Filipa Motovunskog, DJ-a Highgradea, Jahkozzu, DJ-a P-Thinga, Kingston Sound, King Shango Sound, Brain Holidays i udrugu Dyalli. U LPL soundu je zadužen za praćenje glazbenih događanja i noviteta koji dolaze s Jamajke. Zajedno s Rootical ElFom, tri je godine na radiju SC vodio i uređivao reggae emisiju „Waddada Station“.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s