„Festival amaterske kulture i kreativnosti – F.A.K.K.“ – Zadar, 10. i 11.6. 2011.

U rujnu prošle godine u Zadru je na Trgu 5 bunara održan Festival kreativnosti i DIY kulture – F.A.F., koji je na svojem prvom ‘morskom’ izdanju okupio brojne kreativce i D.I.Y. umjetnike.

Uz dosadašnja tri zagrebačka izdanja, te nekolicinu gostovanja u inozemstvu, ove godine u pripremi je i drugo gostovanje u Zadru, no novost je to da se ove godine FISTT ART FEST-a i njegov mnogima već dobro poznat handmade sajam ovoga puta održavaju u okrilju novog festivala – „Festivala amaterske kulture i kreativnosti“.

„Festival amaterske kulture i kreativnosti – F.A.K.K.“ nastao je kao rezultat inicijativa i ideja više kreativnih grupa, pojedinaca, udruga i projekata u kulturi i umjetnosti, koji su se ove godine okupili pod pod zajedničkim nazivnikom kako bi učinili realizaciju ovakve manifestacije mogućom i u ovo vrijeme sveopće krize i apatije.

U ovom pregledu donosimo vam “preliminarni” festivalski program, te pozivamo sve zainteresirane kreativce iz bilo kojeg područja stvaralaštva da nam se jave sa svojim idejama, prijedlozima, pohvalama ili kritikama.

Pratiti nas možete i preko našeg FB LINKa 🙂

♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦

Program:

12:00 – 18:00 – Hand made sajam u prostorima i dvorištu DHM-a (prodajna izložba predmeta ručne izrade (D.I.Y. – DO IT YOURSELF), likovnih radova, fotografije i ostalih radova studenata i neafirmiranih umjetnika amatera).

16:00 – 17:30 – Kreativna radionica ručnog uveza i stencil art – radionica upoznaje polaznike s načinom izrade stencila za grafite i manje motive. Koristeći se photoshopom za pripremu, i skalpelima kao alatom za izrezivanje generiranih oblika, te sprejevima i posebnim bojama, sudionici kao podlogu mogu koristiti najrazličitije materijale. Produkt je kombinacija ručno uvezene knjige s dizajnom omota stencil tehnikom.
Voditelj: Bojan Kanižaj

18:00 – 22:00 – Uvodna riječ predstavnika RAF-a, prikazivanje izbora amaterskih filmova sa 10. RAF-a – “BEST OF” selekcija

( RAF – najveća smotra nezavisnog, neprofesijskog i amaterskog filma u ovom dijelu Europe, već devet godina na velika filmska platna donosi recentne neprofesijske naslove iz cijelog svijeta, sa naglaskom na naslove iz Hrvatske i naše regije. U sklopu prijavljenog projekta na festivalu će se prikazati izbor od 20 najboljih filmova sa ovogodišnjeg RAF-a).

RAF je do sada publici diljem Hrvatske donio više od 3000 naslova iz gotovo svih krajeva svijeta, a prikazivani su svi filmski žanrovi i vrste, od kratkih eksperimentalnih do cjelovečernjih igranih filmova koji su rađeni sa srcem, žarom, veseljem i neopterećenošću budžetima, formom i pravilima te sa jedinom svrhom uživanja u stvaranju filma i filmu kao umjetnosti općenito.
RAF nije natjecateljski festival i prikazuje sve filmove koji stignu na našu adresu prema propozicijama javnog natječaja. Želja nam je ne da odbijamo i prihvaćamo, već da damo svakom filmskom uratku priliku da ga publika vidi, te da damo svim naraštajima volju i elan za životom, pa makar samo dok snimaju zanimljive i vrijedne filmske uratke tijekom svog slobodnog vremena.

GLAZBENI PROGRAM:

22:00 – 02:00 – CHILLUM – FAR OUT SESSIONS – klub „ Božo Lerotić” 

“ CHILLUM – FAR OUT SESSIONS“ ime je projekta dj kolektiva okupljenog s ciljem promoviranja world i ethno glazbe i kulture, namijenjenog povezivanju i poticanju multikulturalnosti i tolerancije među mladima.

Glazba u selekciji Chillum Far Out kolektiva upoznaje publiku sa kulturom i glazbom dalekih i egzotičnih krajeva Zemlje putem dj seta i popratnih video projekcija. Chillum program rezidentski je program u zagrebačkom klubu Masters od 2010. god. kada je i pokrenut, a u 2011.godini gostuje i u raznim klubovima, te je već primio brojne pozive za gostovanjima na raznim festivalima i manifestacijama u zemlji i šire.

***********************************************************

11. lipnja 2011., (subota)

12:00 – 18:00 – Hand made sajam u prostorima DHM-a (prodajna izložba predmeta ručne izrade (D.I.Y. – DO IT YOURSELF), likovnih radova, fotografije i ostalih radova studenata i neafirmiranih umjetnika amatera).

16:00 – 18:00 – Bubnjarska radionica

uz stručno vodstvo i individualnu asistenciju polaznici će naučiti sljedeće: razviti osjećaj za izražavanje na bubnju, smisao za komunikaciju na jedinstven i osoban način, razviti smisao za toleranciju i osjećaj zajedništva (uvijek jedan svira solo dionice dok ga grupa podržava osnovnim ritmom), te poboljšati samokontrolu, pažnju i memoriju.

Voditelj: Marko Borić

18:00 – 21:00 – Prikazivanje filmova sa 10. RAF-a – “BEST OF” selekcija

21:00-03:00 – Večernji program @ Providurova palača

KING SHANGO SOUNDSYSTEM & MC Big OZ 
(Pula-Zagreb, Hrvatska) 

Produkcijski tim i DJ kolektiv osnovan 2004 na relaciji Zagreb – Pula, aktivni na domaćoj i regionalnoj sceni kao organizatori i/ili izvođači na preko 150 klupskih ili open air događanja i festivala (Seasplash, Soča Reggae Riversplash, Outlook, Future Nature, UWOG, Fistt Art Fest, Ideš Fest, Una Reggae Fest, Kreativni Nered, Media Mediterranea, Art & Music Festival…)

U 2010. godini KSS izdaje preko 15 nezavisnih singlova domaće reggae produkcije i remiksa, dok početak 2011. donosi suradnju s londonskom pjevačicom Ms. Tenza, na ritmovima vlastite produkcije.

Glazbeni profil čini pretežno ROOTS i DANCEHALL REGGAE mix, SOCA (Soul Of Calypso), AFRO (zouk, decale, soukouss, kuduro), DUB, HIP-HOP i mashup remixi.

Zaslužni su za radio emisiju PulaP reggae station na HR Pula, koja ide nedjeljom navečer od 21:15.

http://www.youtube.com/user/theokingshango
http://www.myspace.com/kingshangosoundsystem

http://www.facebook.com/profile.php?id=1433835729

Veselimo se skorom druženju! 🙂

Oglasi

One thought on “„Festival amaterske kulture i kreativnosti – F.A.K.K.“ – Zadar, 10. i 11.6. 2011.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s