Kreativnost i more zabave na zadarskom F.A.K.K.-u!

 

Festival amaterske kulture i kreativnosti – F.A.K.K., Zadar, 
10. i 11. lipnja 2011.

F.A.K.K. – „Festival amaterske kulture i kreativnosti“
nastao je kao rezultat inicijativa i ideja nekolicine pojedinaca i udruge FISTT, u suradnji s Revijom amaterskog filma i njihovog programa ‘R.A.F. putuje’, koji su se ove godine okupili pod pod zajedničkim nazivnikom kako bi združenim snagama učinili realizaciju ovakve manifestacije mogućom.

Nakon par mjeseci brainstorminga, dogovaranja i pregovaranja, uz podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, Grada Zadra i nekolicine donatora, rodio se i zadarski F.A.K.K., festival baziran na želji da se kreativnost i stvaralaštvo probude u svima, posebice u mladima, te da se zadranima i svim gostima ponudi manifestacija koja će bez obzira na malen budžet i recesijska vremena, ponuditi program bogat novitetima i zabavom za sve.

Tako ćete tokom dva festivalska dana moći posjetiti šareni handmade sajam na kojem će svoje radove predstaviti brojni zadarski “uradi sam” umjetnici i kreativci, ali i gosti iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire.

Na radionicama koje nas očekuju oba dana, priliku za sudjelovanje imaju svi, bez obzira na dob i mogućnosti, a na programu festa naći će se nešto i za one željne zabave i dobre glazbe i plesa.

Ulaz na sva događanja je slobodan i otvoren za posjetitelje, osim subotnjeg glazbenog programa za koji cijena ulaznice iznosi svega 10 kn.

Program:

10. lipnja 2011., (petak)

*(u petak 10.6. svi programi održavaju u prostorijama zgrade DHM-a)

13:00 – 18:00 – Hand made sajam  

prodajna izložba predmeta ručne izrade (D.I.Y. – DO IT YOURSELF), likovnih radova, fotografije i ostalih radova studenata i neafirmiranih umjetnika amatera.
lokacija: dvorište DHM-a
16:00 – 17:30 – Kreativna radionica ručnog uveza i stencil art – radionica upoznaje polaznike s načinom izrade stencila za grafite i manje motive. Koristeći se photoshopom za pripremu, i skalpelima kao alatom za izrezivanje generiranih oblika, te sprejevima i posebnim bojama, sudionici kao podlogu mogu koristiti najrazličitije materijale. Produkt je kombinacija ručno uvezene knjige s dizajnom omota stencil tehnikom.
Voditelj: Bojan Kanižaj

Lokacija: DHM

18:00 – 22:00 – Prikazivanje izbora amaterskih filmova sa 10. RAF-a – “BEST OF” selekcija.

( RAF – najveća smotra nezavisnog, neprofesijskog i amaterskog filma u ovom dijelu Europe, već devet godina na velika filmska platna donosi recentne neprofesijske naslove iz cijelog svijeta, sa naglaskom na naslove iz Hrvatske i naše regije. U sklopu prijavljenog projekta na festivalu će se prikazati izbor od 20 najboljih filmova sa ovogodišnjeg RAF-a).

RAF je do sada publici diljem Hrvatske donio više od 3000 naslova iz gotovo svih krajeva svijeta, a prikazivani su svi filmski žanrovi i vrste, od kratkih eksperimentalnih do cjelovečernjih igranih filmova koji su rađeni sa srcem, žarom, veseljem i neopterećenošću budžetima, formom i pravilima te sa jedinom svrhom uživanja u stvaranju filma i filmu kao umjetnosti općenito.
RAF nije natjecateljski festival i prikazuje sve filmove koji stignu na našu adresu prema propozicijama javnog natječaja. Želja je da se pristigli naslovi ne odbijaju i prihvaćaju, već da se svakom filmskom uratku da prilika da ga publika vidi, te da se na taj način svim naraštajima potakne volju i elan za životom, pa makar samo dok snimaju zanimljive i vrijedne filmske uratke tijekom svog slobodnog vremena. Osim sedmodnevnog festivala, kroz program ‘R.A.F. putuje’, filmovi koje je izabrala publika prikazuju se i širom zemlje u sklopu drugih manifestacija.

22:00 – 01:00 – CHILLUM – FAR OUT SESSIONS – klub „Božo Lerotić” 

“ CHILLUM – FAR OUT SESSIONS“ ime je projekta produkcijskog i dj crewa okupljenog s ciljem promoviranja world i ethno glazbe i kulture, namijenjenog povezivanju i poticanju multikulturalnosti i tolerancije među mladima.

Glazba u selekciji Chillum Far Out crewa upoznaje publiku sa kulturom i glazbom dalekih i egzotičnih krajeva Zemlje putem dj seta i popratnih video projekcija. Chillum program rezidentski je program u zagrebačkom klubu Masters od 2010. god. kada je i pokrenut, a u 2011.godini gostuje i u raznim klubovima, te je već primio brojne pozive za gostovanjima na raznim festivalima i manifestacijama u zemlji i šire.
***********************************************************
11. lipnja 2011., (subota)

13:00 – 18:00 – Hand made sajam

(prodajna izložba predmeta ručne izrade (D.I.Y. – DO IT YOURSELF), likovnih radova, fotografije i ostalih radova studenata i neafirmiranih umjetnika amatera).

16:00 – 18:00 – Bubnjarska radionica

( uz stručno vodstvo i individualnu asistenciju polaznici će naučiti sljedeće: razviti osjećaj za izražavanje na bubnju, smisao za komunikaciju na jedinstven i osoban način, razviti smisao za toleranciju i osjećaj zajedništva (uvijek jedan svira solo dionice dok ga grupa podržava osnovnim ritmom), te poboljšati samokontrolu, pažnju i memoriju.

Voditelj: Marko Borić


18:00 – 21:00 – Prikazivanje filmova sa 10. RAF-a – “BEST OF” selekcija

22:00 – 03:00 – Večernji program @ Providurova palača
KING SHANGO SOUNDSYSTEM & MC Big OZ

(Pula-Zagreb, Hrvatska)

Ulaz: 10 kn

Produkcijski tim i DJ kolektiv osnovan 2004 na relaciji Zagreb – Pula, aktivni na domaćoj i regionalnoj sceni kao organizatori i/ili izvođači na preko 150 klupskih ili open air događanja i festivala (Fistt Art Fest, Media Mediterranea, Kreativni Nered, Seasplash, Soča Reggae Riversplash, Outlook, Future Nature, UWOG, Ideš Fest, Una Reggae Fest, , Art & Music Festival…)

U 2010. godini KSS izdaje preko 15 nezavisnih singlova domaće reggae produkcije i remiksa, dok početak 2011. donosi suradnju s londonskom pjevačicom Ms. Tenza, na ritmovima vlastite produkcije.

Glazbeni profil čini pretežno ROOTS i DANCEHALL REGGAE mix, SOCA (Soul Of Calypso), AFRO (zouk, decale, soukouss, kuduro), DUB, HIP-HOP i mashup remixi.

Zaslužni su za radio emisiju PulaP reggae station na HR Pula, koja ide nedjeljom navečer od 21:15.

http://www.youtube.com/user/theokingshango
http://www.myspace.com/kingshangosoundsystem

http://www.facebook.com/profile.php?id=1433835729

One thought on “Kreativnost i more zabave na zadarskom F.A.K.K.-u!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s