Udruga Kneja: 5.F.A.F. report

Dragi prijatelji, novi i stari! 🙂

Nakon završenog 5.FISTT ART FESTivala, uzeli smo si koji dan predaha dok se dojmovi slegnu, a tjelesne funkcije vrate u normalu. 🙂

Iako smo se već u nekoliko navrata zahvaljivali  suradnicima, pomagačima, izlagačima, prijateljima, općenito svima koji su sudjelovali na ovaj ili onaj način, ali i dragim i lijepim ljudima koji su posjetili F.A.F., želimo to učiniti i opet! 🙂

S obzirom da smo još pod dojmovima i u postprodukciji (čitaj: istovaramo stvari iz kombija, raspremamo torbe i peremo kistiće,  vraćamo stolice – hvala Močvara! Hvala profesor Polaček i škole koje su nam izašle ususret sa posudbom!:)), nismo se uspjeli natjerati da natipkamo izvještaj sa festa,

ali zato prenosimo tekst dragih ljudi iz udruge Kneja, čija nas je podrška, ljubav i otvorenost iskreno dirnula i razveselila..

Nadamo se i vjerujemo kako ćemo i ubuduće ugodno surađivati! 🙂

Hvala!

P.S. Svi kojima se svidjela atmosfera i glazba, a za Božić nemaju planove i uživali bi u druženju i opuštenom i toplom ambijentu zagrebačkog Mastersa, dobrodošli! – više na:  http://www.facebook.com/events/215872838492027/

Uskoro očekujte i kratki filmić sa festivala i foto reportažice naših posjetitelja i izlagača, a i pokoju sličku zabilježenu našim fotićem.. 🙂

A da više ne duljimo – evo i teksta sa stranice udruge Kneja, koju svakako vrijedi posjetiti i zbog brojnih korisnih informacija koje tamo možete pronaći.


Udruga Kneja sudjelovala je na 5. F.A.F.-Fistt art festivalu (Festivalu kreativnosti i DIY kulture) koji se održavao u skolpu SC-ovog Velesajma kulture 17. I 18. 12. U predvorju SC-a. Osim ART CONTAINERA – sajma predmeta ručne izrade, na festivalu su se održavale i Zelene radionice te cjelodnevni glazbeni program Chillout/ambient/reggae/dub//world music flavours.

U opuštenoj atmosferi uz pratnju savršenog glazbenog sessiona mogli ste obaviti svoju blagdansku kupovinu nabavljajući jedinstvene predmete, nakit, ukrase, slike, razne pomadice, ljekovite napitke i tinkture kojima ćete razveseliti svoje voljene. (Ukoliko niste stigli na fisttov sajam, 23.12. održati će se još jedan Sajam rukotvorina u Boogaloo/Zagreb/ – http://www.facebook.com/events/256178781111531/ .)

Lagano kupujući od lokalnih i kreativnih stvaraoca i podržavajući lokalnu ekonomiju, mogli ste svratiti za stol kreativnih radionica na kojima smo mi, među drugim nasmijanim altruistima, održali zelene radionice. Radionicama su razigrani Fisttovci željeli podsjetiti građane na neke druge vrijednosti, pokazujući im onu drugu sliku blagdana, onu koja spaja, stvara, opušta i ostavlja osmjeh na licima.

sc-radionice

U subotu 17.12. održali smo radionicu Recikliranog papira, koju je vodila knejina aktivistica Ana-Marija Unković, koja je razigrane i otvorene posjetitelje sajma naučila kao će od starih novina, papira i kartona, suhog bilja i ostalih prirodnih dodataka izraditi jedinstveni papir od kojega kasnije mogu izraditi unikatne čestitke, bilježnice, kutijice, nakit i što god im padne na kreativni um ;). Svega je bilo tu, od čuđenja do oduševljenja, a dan nakon, kada je papir bio suh, samo je osmjeh ispunjenog srca bio prisutan.

Nakon naše radionice recikliranog papira održana je radionica Vilina krila na kojoj je Jarmila naučila djecu izraditi vilinska krila od recikliranih materijala uvodeći djecu u vilinski svijet i pripremajući ih za vilinski let.

U nedjelju 18.12. održali smo radionicu izrade svijeća od pčelinjeg voska, koju je isto vodila Ana-Marija. Sa članovima subotnje družine, i još puno novih posjetitelja naučili smo kako izraditi rolane svijeće od satnih osnova, te lijevane svijeće, ulijevajući vrući vosak u razne kalupe.

Nekako uvijek pobjeđuje kalup – balon punjen vodom – ta podla bomba koju smo bacali jedni na druge u djetinstvu, opčinja sve stvaratelje svijeća – kako se savršen oblik može stvoriti uranjajući ga u vrući vosak. Kreativni polaznci bili su razigrani, nasmijani i ispunjeni… svijeće su poprimale razne oblike, ukrašavane suhim sjemenjem, grančicama i cvijećem… baš sve u duhu nadolazećih blagdana koji će biti začinjeni mednim mirisom.

Nakon radionice svijeća Permakulturni ozelenjivači održali su radionicu izrade Seedballsa (lopta sijačica) prema modelu kultnog poljodjelca, znanstvenika i filozofa Masanobu Fukuoke, koji je zastupao prirodno poljodjeljstvo bez oporabe mehanizacije i kemikalija.

I eto, nakon kreativno provedenog i ispunjenog predblagdanskog vikenda, ovogodišnji FISTT ART festival je završen. Možemo još jednom zahvaliti dragim Fisttovcima na ugodnoj atmosferi, predivnoj podršci, i na tome što postoje kao takvi-potičući i promovirajući onu smislenu kulturu življenja i kreativnog dijeljenja. Hvala Vam!!!

Preuzeto sa – KNEJA website.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s