PROGRAM FESTIVALA

*update

PETAK 16. 12. 2016.


11:00 – 20:00  VELIKI BOŽIĆNI SAJAM RUKOTVORINA

1
16:30 – 17:30  PRIČA O KANI – predavanje

Cijelo život slušaš o kani isključivo u konteksu bojanja kose? Zanima te koje su sve prednosti ovog tradicionalnog pripravka? Dođi na ovo zanimljivo predavanje gdje ćeš saznati sve o razvoju kane kroz povijest, kroz razne kulture i tradicionalne vrijednosti pa sve do današnjeg dana. Naučit ćeš kako kanu uključiti u svoj život.
Naravno, saznat ćeš kako najbolje kanom obojati kosu, ali i kako njome lijepo oslikati svoje tijelo. ❤
Ovo predavanje BESPLATNO je za sve!!!

17:30 – 18:30 PRIPREMA KANE ZA OSLIKAVANJE TIJELA – radionica
Na ovoj radionici pričat će se o kani u kontekstu oslikavanja tijela te izrađivati smjesa za kaniranje tijela. U smjesu za kaniranje tijela nećemo dodavati sintetske tvari, te pri korištenju navedene smjese nećemo dobiti “privremenu tetovažu”. Uz pravilnu njegu, crtež na ruci ostat će vidljiv tjedan do dva, a nakon toga blijedi i nestaje.
PREPORUČENA DONACIJA za ovu radionicu iznosi 30 kn.

Sudionici radionice imaju mogućnost da za dodatnu donaciju od 20 kuna dobiju intuitivno oslikavanje ruke (nakon radionice). Kod intuitivnog oslikavanja ruke, voditeljica se individualno posvećuje osobi oko 20 minuta ili više (koliko je potrebno),jer je kod oslikavanja zaista bitno da dođe do jedne lijepe razmjene. 🙂
Predavanje i radionicu vodi Larisa Mravunac, kreativna zagrepčanka koja stoji iza brenda Zvjezdaonica
PRETHODNE PRIJAVE NA MAIL fistt.hr@gmail.com ili na licu mjesta

2

19:00 – 20:00 RECYCLING FASHION BADGE
Napravi svoj bedž!
Voditelj radionice, Goran Vajlant koji stoji ispred ili iza 😛 brenda Vajlants handmade, pričat će nam o papiru, njegovoj povijesti, zanimljivostima vezanim za papir i reciklaži kao neophodnom i logičnom sljedu u povijesti papira.
Na ovoj radionici saznat ćete malo više o kreativnim čudesima koja nastaju u njihovoj radionici..kojim tehnikama i vi sami možete napraviti slične stvarčice, saznati koje su najbolje tehnike reciklaže i na konkretnim primjerima vidjeti što se sve može napraviti te koliko je papir kao medij interesantna i neiscrpna inspiracija. Sa sudionicima radionice radit će jednu od tehnika za izradu proizvoda od recikliranog papira tako da će svaki posjetitelj otići sa jednim ( ili više, zavisno od spretnosti) bedžem i znanjem dovoljnim da nastavi u istraživanju i da konačno za nešto iskoristi tu hrpu novina, časopisa, reklamnih letaka, i sl, koju, priznajte, svatko od nas ima u svom domu. 🙂
Ova radionica je BESPLATNA za sve!!!
PRETHODNE PRIJAVE na mail fistt.hr@gmail.com ili na licu mjesta

3.jpg

20:00 – 21:00  INVISIBLE BEAUTY– interaktivni vizualni art performans
NEVIDLJIVA LJEPOTA je interaktivni performans u kojem publika zajedno s umjetnikom stvara pokretnu i prilagodljivu skulpturu.
Sve počinje s fluorescentnim nitima koje se rotiraju uz pratnju ambijentalne glazbe i prikazuju stalnu interakciju prirodnih sila. Autor i publika dodaju nove niti i lopte tako da se sustav mora prilagoditi novim uvjetima.nBudite i vi dio ove umjetnosti koja pomiče granice.
Autor: Filip Borelli    Filip Borelli – Explorations
Upad free ❤

 

 

SUBOTA 17. 12. 2016.

11:00 – 20:0
0  VELIKI BOŽIĆNI SAJAM RUKOTVORINA

4.jpg

11:00 – 13:00  MAGIJA HEKLANJA ZA POČETNIKE

Sheklaj si grijač za šalicu – lijicu!
Ne znaš heklati? Super – naučit ćeš na radionici 🙂
Ova radionica je za početnike/ce, koji žele naučiti kako baratati magičnim štapićem – heklicom, ali i za one koji već znaju ponešto o heklanju.

Par riječi o voditeljici:
Radionicu radosno vodi Maša Žarnić, znana i kao Sušena Žemljica! Maša više od osam godina predano i strastveno vodi kreativne radionice, te veliku pažnju pridaje stvaranju opuštajuće vesele atmosfere u kojoj se slavi svaka nova očica i cvate kreativnost.

PREPORUČENA DONACIJA za ovu radionicu iznosi 40 kn. 🙂
Za sve polaznike radionice osigurane su heklice za posudbu, a sami donosite klupko vune za rad.
Info i prijave na: mashashasha@yahoo.com
Za sva pitanja oko tipa vune, gdje ju kupiti i sl, javiti se Maši na gore spomenuti mail 🙂
O svemu što se može stvoriti magičnom heklicom pogledaj na Sušena Žemljica
Veselimo se još jednom heklačkom cosy druženju.

 

5.jpg

12:00 – 13:30  YOGA – BASICS OF VINYASA

O Vinyasi
Drevna Indijska vještina koja ljudsko tijelo vidi kao cjelinu – fizičku, duhovnu i mentalnu. To je spoj položaja tijela (asana), tehnika disanja (pranajama) i tehnika yogijskog opuštanja (yoga nidra), koji tijelo vraća u ravnotežu, razvija gipkost, poboljšava cirkulaciju, koncentraciju i imunitet, daje nam jasniju životnu viziju.
Može ublažiti, pa čak i izliječiti razne vrste poremećaja, poput nesanice, astme, hormonalnih disbalansa i sl. Napravi nešto za svoje tijelo i duh ❤

Ova radionica je BESPLATNA za sve!!
Polaznike molimo da svakako ponesu laganu i udobnu odjeću te svoj yoga mat.
Prijave su obavezne na mail adresu fistt.hr@gmail.com

Par riječi o voditelju:
Kroz sve ove tehnike vodit će Vas Sandra Tiljak, dugogodišnja praktikantica i učiteljica yoge koja svoje znanje produbljuje na mnogim workshopovima i školama, od obuke za Thai terapiju gdje detaljno upoznaje fizičku i energetsku anatomiju ljudskog tijela, do tradicionalnih međunarodnih škola za Yoga učitelje.
Sandra je nedavno pokrenula svoj vlastiti yoga Studio Hara kojeg ovim putem najtoplije preporučamo. ❤ Dobrodošli!

 

6.jpg

13:30 – 15:00  WORLDWIDE WOMEN’S CIRCLE
U sklopu WorldWide Women Circle Organization koja na isti dan održava krugove žena u vise od 30 zemalja svijeta, održat će se mješoviti krug u kojem će prostor biti otvoren za muškarce i žene.

Inspiracija ovog ciklusa je VODA. Razgovarati ćemo na koji način doživljavamo element vode, kako u našim životima tako i u prirodi.
Kao žene, čuvarice voda, osjećamo i imamo osvještenu povezanost sa vodom, isto kao što mnogi muškarci osjećaju energiju zaštite prema ženama, a tako i prema životu kojeg žena uz njegovu podršku stvara.
Kroz balansiranu energiju Kruga molit ćemo za zaštitu voda na planeti te svoju podršku poslati u kolektiv kao podršku vodama, životu i onima koji mjesecima mole na Standing Rocku.
ZAŠTITIMO VODU TAKO DA JOJ DOZVOLIMO PRIRODAN TOK!

Par riječi o voditeljici:
Moje je ime Isidora, imam 25 godina i majka sam dviju predivnih djevojčica. Svojih sam proteklih 5 godina posvetila radu unutar lokalnih zajednica ostvarujući primjere boljeg načina djelovanja i stvaranja prostora za izražavanje pojedinca. Aktivistica sam za neometano žensko djelovanje za boljitak zajednice jer smatram da smo kao žene odgovorne za to . Trenutno djelujem kroz udrugu Slobodna škola podržavajući nastajanje Slobodne škole u prirodi, izvodim kreativne radionice sa ženama i djecom u zajednici gdje živim, također vođa sam za Krugove Žena u Hrvatskoj unutar Svjetske organizacije. Moj je zadatak utjeloviti svjesnost unutar zajednica , bilo vec postojecih ili kreiranjem novih. Moja se kreativnost preslikava na život i inspirira druge da dožive život u punom potencijalu.
Ovo bi bila treća godina otkada sudjelujem na Fisttu i veselim se zajedničkom djeljenju i stvaranju 🙂

PRETHODNE PRIJAVE NISU POTREBNE!
Radionica je bazirana na slobodnoj donaciji!
Sve prikupljene donacije usmjeravaju se ka ostvarenju ciljeva udruge Slobodna škola tj Slobodne škole u prirodi!

7

14:30 – 15:45  BATIK – izrada čestitke za Božić

Napravi svoju originalnu božićnu čestitku i razveseli nekog svojom kreativnošću.

Batik tehnika se radi na posebnom papiru i bojama za tekstil. Papir se preklapa na različite načine, uranja u boje i tako se dobivaju različiti oblici. Papir se poslije izravna peglom i zalijepi na našu čestitku.
Ova radionica BESPLATNA je za sve polaznike. 🙂

Malo više o tehnici:
Batik je u orginalu drevna indijska tehnika bojenja pomoću voska. Sa vrućim voskom se crta po tkanini i onda se ona uranja u razlčite boje.
Postoji i batik tehnika kad se tkanina različitim vezivanjem i čvoranjem uranja u boje, a mjesto gdje je čvor ili gdje je vezano ostane bijelo jer to mjesto nije primilo boju.Tu tehniku možemo raditi i na japanskom papiru. Papir možemo preklapati na različite načine i uranjamo ga u više boja tako svaki put dobijemo unikatnu sliku. Pošto je papir jako nježan može se koristiti i u decoupage tehnici. Možemo staviti pod staklo i imati orginalnu sliku.

Voditeljica: Tamara Panđić
Za potrebe FISTT ART FEST-a, ova radionica otvorena je za malu i veliku djecu tj za one od 5 do 105 i BESPLATNA je za sve polaznike 🙂
Kako bismo osigurali dovoljno materijala za sve, PRETHODNE PRIJAVE na mail fistt.hr@gmail.com

8.jpg

15:00 – 16:30  UPOZNAJ DIDGERIDOO – radionica za znatiželjne

Ako ste se uvijek pitali kakve su to čudne drvene cijevi i još čudniji zvukovi koji iz njih izlaze, za vas je radionica didgeridooa! Naučit ćete osnove sviranja, ali naravno dobrodošli su i oni koji već znaju ispuhati koji ton 🙂
Didgeridoo je instrument koji nam dolazi iz Australije i u svojoj originalnoj verziji izrađen je od eukaliptusa, ali se u drugim dijelovima svijeta izrađuje i od drugih vrsta drveta.
Ispitajte kapacitet svojih pluća i pridružite nam se na ovom glazbeno-ljekovitom susretu ❤

Radionicu vodi Tomislav Balala, kreativni glazbenik i didgeridoo majstor koji u svojoj manufakturi Balala Didgeridoo izrađuje puno krasnih didge instrumenata ugodnih i oku i novčaniku.
Ova radionica BESPLATNA je za sve!!
Zbog ograničenog broja didgeridooa, prethodne prijave na mail fistt.hr@gmail.com

9.jpg

16:00 – 17:15  Au naturel radionica – PRIRODNIM PRIPRAVCIMA PROTIV DIŠNIH TEGOBA

Preduhitrite i ublažite simptome prehlade, gripe, bronhitisa i svega drugog što vam otežava da dišete punim plućima uz pomoć fito i aromaterapije. Napravit ćemo nekoliko aromaterapijskih i biljnih pripravaka za male i velike koje će vam olakšati zimske dane. A na vama je samo da uživate u mirisima i bojama ljekovitih biljaka 🙂

SVANTEVID je projekt nastao udruživanjem snaga aromaterapeutkinje i permakulturnog dizajnera, iskusnog poznavatelja i sakupljača ljekovitog bilja.
Ljubav prema travarstvu i aromaterapiji volimo širiti s drugima, pa često vodimo radionice na tu temu u sklopu alternativnih, art/hand made i festivala održivog načina življenja i na poziv organizacija orijentiranih prema zdravom načinu života.
voditelji: SVANTEVID

Za ovu radionicu su poželjne dobrovoljne simbolične donacije kako bi se pokrio materijal potreban za radionicu. 🙂

Sudionici nose sa sobom jedan od pripravaka kojeg će sami izraditi.
Prijave na mail fistt.hr@gmail.com
10

16:30 – 18:00 DJEMBE VOLI JAMM

Zasviraj zapadnoafričke bubnjeve uz ekipu i
zbubnjarskog sastava Vibrica
Ako imate ritma ili ga pak nemate, a rado biste ga otkrili, dođite na veselu lupkajuću radionicu afričkog bubnja ili djembea!
Na radionici ćemo učiti tehnike sviranja djembea i tradicijske zapadnoafričke ritmove, a pjevanje i ples također nisu isključeni kao popratni sadržaji 🙂
Dobrodošli su svi, i početnici i prekaljeni džemeri 🙂
Preporučena donacija za ovu radionicu je 15 kn!

Voditelji ove radionice su Kazimir Mikašek i Marko Šturman, mladi glazbenici koji u Vibrici najglasnije lupaju po bubnju. 🙂
Zbog ograničenog broja bubnjeva, prethodne prijave su obavezne – na mail fistt.hr@gmail.com

11.jpg

17:30 – 18:45  TEGLICA SREĆE – zašto i kako?
Za vrijeme radionice će polaznici ukrasiti teglicu koja će biti njihova Teglica sreće. 🙂
Sve je poteklo od amerikanke Elizabeth Gilbert. Ideja je da u svoju teglicu ubacujemo ceduljice sa napisanim sretnim trenutkom tog dana, tjedna, da ubacimo neku sitnicu koja nas je razveselila i slično.

Može to biti obična teglica, ali zašto je vlastitom maštom ne napraviti da bude i ukras u našem domu i da nas sam pogled na nju i sjećanje što se u njoj nalazi razvedri kad nam je teško. Sve ostalo – razmjenit ćemo na radionici.

Par riječi o voditelju: Lana Pavetić je članica dvije kreativne Udruge. U svijet mašte krenula je sa decoupage tehnikom, ali interes ju je skrenuo prema svijetu papira i ukrašavanju svakodnevnih uporabnih predmeta.

Radionica je BESPLATNA za 10 polaznika. Za njih će biti osiguran materijal, a ostali će moći sudjelovati promatranjem i diskusijom

PRETHODNE PRIJAVE na mail fistt.hr@gmail.com ili na licu mjesta!
18:00 – 19:30  IRSKI PLESNJAK
12.jpg
Za početak ćemo se upoznati sa osnovnim plesnim koracima i naučti jedan jednostavan ples koji se pleše, ni manje ni više, nego na irskim svadbama (jer nikad se ne zna!). Potom ćemo naučiti ples Connemara – jedan od najpoznatijih set plesova i znajte: odete li u Irsku, možete biti sigurni da ćete zaplesati ove korake u nekom od pubova. Set plesovi, su za razliku od step-a, vrsta društvenog plesa koji se pleše u formacijama od 4 para i tipičan su primjer tradicinalog irskog plesa. Osim što ćete se upoznati sa osnovama irskog set plesa, garantiramo vam opuštenu atmosferu, puno skakanja, pozitive i smijeha, baš u pravom irskom duhu! Radionica je namjenjena svima željnim veselog cupkanja u ritmovima dalekih zelenih brega, a dobne granice stvarno ne volimo (al’ ako baš moramo naznačiti recimo od 16 do 66). Bilo bi dobro ponjeti neke udobne cipele sa malom peticom, no nije obavezno. Što čekaš? Navuci nešto zeleno, nabaci osmijeh i idemo plesom pobijediti zimsku hladnoću! Vidimo se! Slainte (irski – živjeli)!

Par riječi o voditeljici radionice:

Lada Jovović (26 god., plesna škola Irish Maiden): Davne 2009. na Zrinjevcu se održavala fešta Svetog Patrika kada sam ugledala energičan plesni nastup prve škole tradicionalnog irskog plesa u Hrvatskoj i njezinih Irish Maiden veseljaka, i kao rijetko u životu, rekla „to je to, to su moji ljudi“. Naša plesna skupina pod vodstvom Irca Paul O’Gradyja ove godine slavi deset godina postojanja na što smo izrazito ponosni. U međuvremenu Irish Maiden je narastao, te osim Zagreba, otvorene su i plesne škole u Rijeci i Puli, a iza nas su nebrojeni nastupi, puno naučenih plesova, te ono najljepše i najvrijednije, neraskidiva prijateljstva.
Web: www.irskiples.com
Email: irskiples@gmail.com
Facebook: Irish Maiden – Prva Škola Irskog Plesa u Hrvatskoj

PRETHODNE PRIJAVE na mail fistt.hr@gmail.com

Preporučena donacija: 10 kn

 

 

FAF TULUMIŠKO

21:00 IRISH MAIDEN13.jpg

Prva skupina irskog plesa u Hrvatskoj, Irish Maiden, predstavit će vam se kroz tradicionalne irske set plesove. Irish Maiden je prije više od deset godina osnovao Irac Paul O’Grady, a danas, osim u Zagrebu, djeluju u Puli i Rijeci. Njihov energičan ples je demonstracija filozofije da su smijeh, druženje i sklapanje novih prijateljstava jednako bitni koliko i ples. Zato zagrijte nožice, primite prvu osobu kraj sebe za ruke i prepustite se vrtlogu zelene pozitive.

 

14.jpg
21:30 SEBASTIAN DOE (solo)

Sebastian Doe je zagrebački kantautor koji na sceni aktivno djeluje od 2009. godine. On će nas zabavljati obradama Beatlesa, Doorsa, Stonesa, irish folka…uz pratnju na akustičnoj gitari svirajući fingerpicking style. Imat ćete priliku čuti i jedan dio njegovog autorskog repertoara. Na nastupe dolazi sa svojim eko zvečkama i uz slogan:“Eko zvečke iz eko vrećke za eko cure i eko dečke!“ poziva publiku da mu se pridruži u svirci!
22:00 VIBRICA + SLIKONCERT umjetnice Sanje Gerovac

  • Vibrica

Skupina zaljubljenika u ritam i zapadnoafrički djembe bubanj koja se prije nekoliko godina našla na istoj valnoj duljini. Od tada redovito sviraju zajedno, otkrivaju čari zapadnoafričkih ritmova, razvijaju vještinu koja ih je povezala i uživaju u spontanim prijateljskim druženjima. Službeno postoje 3 godine, neslužbeno puno više 🙂 Osim djembe bubnja, sviraju i na dun-dun bubnjevima koji čine bazu svakog zapadnoafričkog ritma. Od najmanjeg prema najvećem, to su: kenkeni, sangban i dununba. Ponekad među njih zaluta i pokoja šuška, zvonce, didgeridoo, dražesni afrički balafon, šumska frulica ili milozvučna gitara…a ponekad i zapjevaju. 🙂
15.jpg
Cjelovečernja svirka @Močvara: https://www.youtube.com/watch?v=iOZMr2O6f3o&t=26s

  • Slikoncert umjetnice Sanje Gerovac

Sanja Gerovac, mlada zagrebačka umjetnica, počastit će nas ovim divnim doživljajem glazbe i likovne umjetnosti. Na velikom platnu će tijekom koncerta Vibrice polako, ali sigurno nastati Sanjina slika koncerta.  Slikajući glazbu događa se interakcija izmedju nje i muzičara..potpuna prisutnost koja teče. Ona je istovremeno “unutra” i “vani”, u muzici koju prenosi u vidljivost kroz boju te kao plesačica koja se izražava tijelom kroz pokret.

Toplo, sunce , Ritam, vruce,Strast, kontrast…Raspjevana melodija koja teče.

16

Dodjite na audio/vizualni dozivljaj, u subotu, 17.12. u SC-u.

17.jpg
23:30 SRETNI EDI (dj set)

Iz pernice Sretnog Edija možemo očekivati miks chilla, psy duba, world musica i glitcha s mogućim izletima u druge žanrove. Puštao je na festivalima kao što su Life Celebration, Modem, Goulash Disco, ToY, Cu’Fus, Regeneration, Strobolobodobolos…a trenutno svira s bubnjarskim sastavom Vibrica.

 

 

 

NEDJELJA 18.12.2016.

11:00 – 20:00 h        VELIKI BOŽIĆNI SAJAM RUKOTVORINA

18.png

11:00 – 12:00 MAČKA I MIŠUNG PRIČA

Kaz(iv)alište za velike i male

Volite li priče i bajke?
Koliko ih možete prepoznati u ovoj predstavi? “Mačka i mišung priča” patchwork je stvoren od nezaboravnih trenutaka, arhetipskih likova i pustolovnih zgoda usmene predaje.
Namijenjeno za slušateljstvo od 5-105 godina. 🙂

O voditeljici: Srebrenka Peregrin dugi niz godina pripovijeda, piše, podučava i prevodi. Ovo je prva predstava koju izvodi isključivo prema vlastitom materijalu, koristeći omiljene motive iz narodnih i umjetničkih priča koje su neiscrpno vrelo mudrosti, ljepote i nadahnuća.

Ova predstava je BESPLATNA za sve…<3

Prethodne prijave nisu potrebne.
Dobrodošli!

 

 19.jpg

12:00 – 14:00  GLINAONICA – najkreativnija radionica 🙂

Ovu predivnu radionicu izvest će ekipa iz Udruge Glineraj
Evo savršene prilike da umočiš svoje ručice u malo gline, radiš na keramičarskom kolu (yaaay) i napraviš svoje vlastite božićne ukrase.

Radionica će sadržavati ove dvije faze:
a) ručnu izradu bozicnog nakita od bijele gline u tehnici pločica
b) iskusveni doživljaj rada sa crvenom glinom na loncarskom kolu

Lončarenje je stari zanat koji izumire i bas zato je široj populaciji fascinantan proces.
Dok neki stiću iskustveni doživljaj rada na kolu, ostatak sudionika radionice bi za to vrijeme izrađivao nakit za bor koji se po želji moze kod udruge Glineraj u radionici besplatno paliti ( ispeći u keramičkoj peći na 920° C) i biti vraćen sudionicima.

E sad, ovo je radionica zbilja za SVE, velike i male, Idealno za cijelu obitelj ❤
Radionicu bi vodile 4 iskusne keramičarke, Narcisa Glazar, Marina Blazek, Ljubica Lovrencic i Laura Rainbow.
Preporučena je simbolična donacija od 10 kn.

PRETHODNE PRIJAVE na mail fistt.hr@gmail.com
Dobrodošli!

 

15:00 – 16:15 iPad lab20.jpg

Radionica kodiranja na iPadima.
Upoznajte *UČIONICU BEZ GRANICA* i družite se na tehnološkoj platformi 21. stoljeća.

Nauči i ti osnove kodiranja te se pritom dobro zabavi. Ova radionica je prilagođena za djecu u dobi od 8 do 14 godina.

Imamo priliku ugostiti dvije krasne profesorice iz WisdomTree – obrazovni centar i škola stranih jezika Zagreb , Alinu Čabraju i Kosjenku Brajdić Petek, koje će nam na ovoj radionici pokazati dio svog regularnog školskog programa.

Više o samoj školi pogledajte na
http://www.wisdomtreecenter.com/

Radionica je BESPLATNA za sve polaznike!!
Zbog ograničenog broja iPada poželjno je najaviti svoj dolazak na mail fistt.hr@gmail.com

Dobrodošli!

 

15:00 – 16:15 POI POI21.jpg

Ako ti u životu nedostaje tjelesnih aktivnosti koje nisu samo korisne nego i ultrazabavne, pridruži nam se na žonglerskoj radionici poi-ja!

Poi je tradicionalni ples koji potječe sa Novog Zelanda, a kao žonglerska tehnika se proširio po čitavom svijetu. Kroz ovu vještinu razvit ćete motoriku i bolje upoznati svoje tijelo kroz ples. Poi se može izraditi od svega i svačega, a najzagriženiji pobornici vrte i vatrene poije 🙂

Na radionici ćemo prvo izraditi svoje poiće od dokoljenki koje ćemo napuniti rižom, a zatim se bacamo na ples! Ovu (iz)radionicu vodi Sara Mikelić koja je otkrila poi i u njega se zaljubila prije nekoliko godina i otad ga vrti u raznim oblicima i materijalima.

Na radionicu izrade i kratki uvodni poi tečaj pozvani su i mladi i stari, i početnici i znalci zainteresirani za dijeljenje novih ili starih trikova. Potrebno je donijeti par pamučnih čarapa, i to dokoljenki koje nisu previše rastezljive (nikako ženske najlonke!), a za rižu ćemo se pobrinuti mi!

TERMIN ODRŽAVANJA RADIONICE: nedjelja 18.12. u 15:00 h
Donacije su poželjne i dobrodošle 🙂
Prijave na mail fistt.hr@gmail.com

16:30 – 17:45 ANINA GLAZBAONICA22.jpg

Poklonite svojem djetetu dar glazbe na ovoj radionici baziranoj na kvalitetnoj RAINBOW METODI.

U razdoblju od 4 – 6 godine života vaše dijete postaje svjesnije intonacije i ritma, razvija novu snagu glasa i otkriva nove pjesme, razvija bolju glazbenu memoriju i može pokazati interes za učenje nekog instrumenta. S razvojem govornih vještina počinje učiti i pjevati sve složenije pjesme, svladavati složenije plesne pokrete, svirati i istraživati nove zvukove i instrumente.
U svakoj kulturi, diljem svijeta, već od ranog djetinjstva glazba je važan dio razvoja i poduke djeteta, izvor druženja, igre, zabave, otkrivanja i razvoja kreativnosti. Naučiti živjeti s glazbom cjeloživotno je zadovoljstvo. Ona nas istovremeno ispunjava, usrećuje, tješi, zabavlja i uči.
Program “Anine glazbaonice” izradio je tim stručnjaka i prilagođen je uzrastu od 5 do 9 godina te je najbolja je priprema za glazbenu školu.
Autorica programa, Ana Lovrenčić, jedina u Hrvatskoj podučava rainbow method, u kojoj na poseban način povezuje glazbene simbole s bojama.

Ove godine na FISTT ART FESTu imamo čast napraviti ovu prikaznu radionicu kako bi što više roditelja dobilo osnovni set informacija kako potaknuti i usmjeriti muzikalnost kod svoje djece.

Voditeljica: Ana Lovrenčić

Glazbenica Ana Lovrenčić za djecu glumi, pjeva, piše i režira predstave edukativnog karaktera. Smatra, a i u svojem radu pokazuje, da djeca mogu mnogo više nego što mislimo i da uz adekvatno vodstvo i voditelja koji govori njihovim jezikom mogu pomicati granice. U svojim redovima ima još jednu voditeljicu koja „govori jezikom djece“, a to je njezina sedmogodišnja kći Leda, koja ruši barijere između „odraslih“ i „djece“ i otpušta kočnice. Program Anine glazbaonice namijenjen je djeci od 5-9 godina i njegov je cilj razvijanje muzikalnosti kod djece, kreativno izražavanje i, ne manje važno, razvijanje pozitivne slike o sebi.

Ova radionica je prilagođena djeci uzrasta od 5 do 9 godina te je BESPLATNA za sve polaznike.

Zbog ograničenog broja instrumenata, prethodne prijave su poželjne na mail fistt.hr@gmail.com

 

17:00 – 18:30  AFRO DANCE23.jpg

Pridruži se radionici zapadno-afričkog plesa uz živu glazbu i vodstvo izvornih senegalskih umjetnika (Abi Seydi i Commi Balde na bubnjevima).

Afrički ples je za svakoga! Podiže energiju.
Stvara se osjećaj zajedništva.
Rješavamo se nepoželjnih emocija.
Pjevamo i plešemo na zapadno-afričkim ritmovima.
Učimo nešto o novoj kulturi.
Unaprijeđujemo svoj osjećaj za ritam
I poboljšava nam se kondicija.
Ima li boljeg?!
Dođi i isprobaj nešto novo! 🙂

Radionica je namjenjena svima, i početnicima i onima s iskustvom.
Voditelji radionice: Abi Seydi i Commi Balde Balde, redovito održavaju radionice zapadno-afričkog plesa.

Posebno za ovu prigodu, ovaj afro dance workshop možete pohoditi za simboličnih 20 kn, a polaznike očekuju poklončići u obliku kupona za popust za Abijev regularni tečaj. 🙂
Više o afro plesu na
http://africkiples.wixsite.com/mysite/

Detalje možete pratiti na FB pageu Connecting Worlds Afrodance
Za sva pitanja i prijave javite nam se na fistt.hr@gmail.com
19:00 – 20:00 PRIKAZ FILMA O DEMOKRATSKIM ŠKOLAMA24.jpg

Projekcija dokumentarnog filma „Što je demokratska škola? – Sands škola“
Odgovor na to pitanje po iskustvu učenika i nastavnika koji pohađaju Sands školu smještenu u jugozapadnoj Engleskoj bio bi: škola koja izgleda, zvuči i osjeća se drugačije!

Po čemu je ova škola sasvim drugačija od škola na koje smo navikli unutar obrazovnog sistema lijepe naše, moći ćemo vidjeti u filmu koji je dokumentirao bivši učenik Sands škole, Luke Flegg. Film je nastao 2008. godine u nastojanju da se Luke na neki način oduži školi za sva dobra iskustva koja je stekao za vrijeme svog školovanja.

Ovaj kratki dokumentarni film dat će nam uvid u to na koji način učenici suučestvuju u vođenju škole, donošenju odluka koje se tiču nastavnog programa i drugih bitnih pitanja za funkcioniranje škole, zajedno s nastavnicima i drugim osobljem u duhu jednakosti i uzajamnog poštovanja, te koje vrijednosti učenici stječu prilikom svog obrazovanja u školi koja mari za njihovo mišljenje.

Motiv za prikazivanje ovog edukativnog filma jest buđenje svijesti o vrijednostima koje proizlaze iz demokratskog načina obrazovanja te koliko je uvođenje promjena u hrvatsko školstvo od velike važnosti za budućnost naše djece.

Film vam predstavlja i donosi udruga Slobodna škola, pod vodstvom Mirte Korač i Isidore Popović.

Prethodne prijave nisu potrebne.
Dobrodošli!

 

program_11

***************************************************************
POTVRĐENI IZLAGAČI ZA 10. FISTT ART FEST*

Vajlants handmade https://www.facebook.com/vajlants.handmade/

Re Leaf Me https://www.facebook.com/RealLeafMe/

Zlatna Koka https://www.facebook.com/Zlatna-Koka-306273059422222/

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA) https://www.facebook.com/Centar-za-inkluzivne-radne-aktivnosti-356378232248/?fref=ts

Ljubav prirode https://www.facebook.com/LjubavPrirodebyDanchi/

Kreativna udruga LEPTIR https://www.facebook.com/groups/483144488486968/

Lykychy by Melody https://www.facebook.com/sesybysesy/

MjeZec https://www.facebook.com/MjeZec/

Zmajevna https://www.facebook.com/zmajevna/

MEDEKY wear https://www.facebook.com/MedekyWear/?fref=ts

CrownUp https://www.facebook.com/CrownUPbySchnella/?fref=ts

JUMPS https://www.facebook.com/JumpsJewelry/?fref=ts

Artitude https://www.facebook.com/design.by.artitude/

Im unikatni nakit https://www.facebook.com/ivanamareticjewelry/

Azzura ART https://www.facebook.com/Azzurra-ART-646927275338928/

Loco Nutts https://www.facebook.com/profile.php?id=100005417206716&fref=ts

FIXER ruksaci https://www.facebook.com/Fixer-ruksaci-1384223394936436/?fref=ts

Stvarčice https://www.facebook.com/stvarcice/

Maja Sabljić https://www.facebook.com/Maja-Sabljić-207543102789917/?fref=ts

Harta https://www.facebook.com/design.harta/

Creative mess by Masha https://www.facebook.com/creativemessbymasha/?fref=ts

Woo Doo https://www.facebook.com/woodoo.wood.5

Šarena Prirodna Kozmetika https://www.facebook.com/SarenaPrirodnaKozmetika/

Animina Art https://www.facebook.com/animinanimina/?fref=ts

Zvjezdaonica https://www.facebook.com/Zvjezdaonica/

ZeN art https://www.facebook.com/ZenArtProjects/

Mano Cornuta https://www.facebook.com/mano.cornuta.butik/

Boom https://www.facebook.com/booom.bajk/?fref=ts

Zen Monkey https://www.facebook.com/Zen-Monkey-1624093651201409/

Pablita Style https://www.facebook.com/pablitastyle/

Hana Nana Art BAGS https://www.facebook.com/HanaNanaArtBags/

Heraclea prirodan i zdrav dućan
https://www.facebook.com/Heraclea-prirodan-i-zdrav-ducan-645888732255980/

MUHEt https://www.facebook.com/MUHEr-277668625586108/

Laitocka (La.) https://www.facebook.com/Laitocka/

Etno udruga Lada https://www.facebook.com/ladaetno/

Marte https://www.facebook.com/marte.dekor/

By Hana https://www.facebook.com/By-Hana-313912298638884/

Stellart https://www.facebook.com/StellartStella/?fref=ts

Lenitudo https://www.facebook.com/lenitudo1/

SENKA – UNIKATNI NAKIT https://www.facebook.com/SENKA-UNIKATNI-NAKIT-253512539065/

Pretty Staff https://www.facebook.com/PrettyStaffPS/

Projekt EM https://www.facebook.com/ProjectEM/

Maštaisvašta https://www.facebook.com/Maštaisvašta-633847713329484/

Abobo Africa https://www.facebook.com/Abobo-Africa-1744472309105129/

SlikovnicaArt https://www.facebook.com/SlikovnicaArt/

SVANTEVID

AtumRa https://www.facebook.com/Atum0art/

Angel’s Eye https://www.facebook.com/Angels-Eye-146008145594473/

Mladi-Plaški (Udruga Slobodna škola) https://www.facebook.com/mladi.plaski/

Iz divljine https://www.facebook.com/Iz-divljine-215522605542796/

Kreativna udruga Ankreda

Growing Ruis Aromaterapija https://www.facebook.com/GrowingRuis/

Go Retro https://www.facebook.com/goretro.hr/

Anemonea Macrame https://www.facebook.com/Anemonea-Macrame-605760956175595/

Nevenka Horvat-Stehr – unikatna keramika https://www.facebook.com/pg/udrugakis/photos/?tab=album&album_id=1192577124139638

Aromaterapija https://www.facebook.com/aromaterapija.zdenka/

Inspiracije iz kutije https://www.facebook.com/pg/Inspirations-out-of-the-Box-Inspiracije-iz-Kutije-569988553208743/photos/?tab=album&album_id=570569723150626

Amalgam – fuzija stakla https://www.facebook.com/amaglam.fuzijastakla/?fref=ts

Lana in CookieLand https://www.facebook.com/lanaincookieland/?fref=ts

NOSIM www.nosim.net

Oka Ta Nakit https://www.facebook.com/OkaTaNakit/?fref=ts

Brigoš https://www.facebook.com/Brigoš-1388073278104586/

Pearl Dream https://www.facebook.com/pearldreamart/?fref=ts

Vasco https://www.facebook.com/vascobags/?fref=ts

Tonka https://www.facebook.com/tonkailustracije/?fref=ts

šareno i točka https://www.facebook.com/šareno-i-točka-113031718809917/?fref=ts

BORN AGAIN kolektiv https://www.facebook.com/BORNAGAINKOLEKTIV/

ifka.pifka https://www.facebook.com/pifka.ifka/?fref=ts

homemade by dashenka http://www.udrugakloto.hr/ukrasni-detalji

EarthWalker Art https://www.facebook.com/EarthWalker-561452367271034/

Majin proizvod https://www.facebook.com/majin.proizvod/?fref=ts

Noele kreativa https://www.facebook.com/noelekreativa/

Nereida Nakit https://www.facebook.com/Nereida-Nakit-453669768007731/?fref=ts

Udruga Glineraj https://www.facebook.com/profile.php?id=100004267248485&fref=ts

**************************************************************
Veselimo se još jednom šarenom festivalskom izdanju u predbožićnoj atmosferi!

Dobrodošli!

9.jpg20.jpg21.jpg

Jedna misao o “PROGRAM FESTIVALA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s