Homegrown Sound Presents: Bass-ul-ulema, Bass Culture & Nezavisna Tepsija

petak, 13.01.2012., od 22h

Akc Attack

Pierottijeva 11, 10 000 Zagreb, Croatia

Homegrown Sound vam priprema još jedan u nizu plesnjaka punih dubokih bass linija i veselih ritmova! Ovoga puta dolazi nam kolektiv DJ-a iz Sarajeva – Bass-Ul-Ulema, a kao podrška tu je Kultura basa, Nezavisna tepsija i Homegrown Sound.

Nezavisna tepsija je sociološko-kulinarsko-muzički projekt nastao 2009. godine u svrhu promocije altenativnog kulinarstava i kulture. Glavni sastojci koje tepsija kombinira su roots i dub melodije uz neizostavne mirodije te sve skupa nerijetko rezultira transom.

Bass Culture slovi za naš najstariji soundsystem, u čemu ide prilog činjenica da je osnovan sada već daleke 1999.g. Njihov glazbeni izričaj obiluje roots – reggae, UK dub i electro/ dub zvukovima. Bass Culture se sastoji od više članova, a to su: Gjuro (selector), Ilko (selector), Dr Ben (selector / MC), a na nastupima im se pridružuju Nino (percussions), Goldi (percussions), Ras Tweed (MC). Unazad devet godina nastupili su na mnogobrojnim festivalima kao što su Seasplash Pula (+ Ras Tweed), Soča Riversplash (Slovenija), Multikultura (Rovinj), Garden (Zadar), Hartera (Rijeka), ZWRF, In Music(+ Ras Tweed), a i održavali su svoje večeri u zagrebačkim klubovima Močvari (1999. – 2001.) i Pauku (2002. – 2004.).

Bass Ul Ulema je ekipa iz Sarajeva koju čine trojica bass enztuzijasta – Monodread, Vital Echo i Singjay NoSmoke, svaki na svoj originalni način influensiran dubom. Prvo zasjedanje ulemaša se dogodilo 2009. godine u legendarnom sarajevskom klubu Access, kada Monodread, već vrlo aktivan producent/organizator (savuvi sound system, dubzone202) predvodi Ulemu. S vremenom se Mono udruži s dubmakerima Echom (producent) i NoSmokeom (muzičar/vokalist) i rodi se Ulema u svojem današnjem obliku. Osim puštanja muzike, mixanja, selektiranja & bezbroj partija, rodi se i produkcija, glasna i jasna toliko da i wooferi posustaše! Trenutno surađuju s Earth City Records iz Manchestera na njihovoj siječanjskoj kompilaciji s dvije rookie dub/bass numere. Iza njih je bezbroj suradnji s lokalnim tako i susjedskim, a boga mi i međunarodnim DJ-evima, producentima, muzičarima, bendovima i sl. Ulema je u Sarajevu ugostila znatan broj dub gostiju, među kojima su High Tone, Brain Damage, Bass Culture Sound System, Lobe RDS, Led Piperz, Baga Sound, Jahkozza, Hornsman, Pressure Dub Sound…

Na www.soundcloud.com/bass-ul-ulema možete poslušati komadić njihovog dub stvaralaštva.

FB EVENT

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s