Projekt „Carpe vikend (Iskoristi vikend) – godišnji program vikend radionica za mlade za 2011.“

Projekt „Carpe vikend (Iskoristi vikend) – godišnji program vikend radionica za mlade za 2011.“

Tijekom 2011. godine Udruga je u suradnji sa stručnim suradnicima, partnerskim udrugama i uz nesebičnu pomoć volontera, građanima ponudila niz od 20 kreativnih radionica koje su se održavale više puta mjesečno. Ovaj program obuhvatio je približno 250 korisnika okupljenih u 20 radnih skupina od kojih je svaka obuhvaćala oko 10 ili više polaznika, ovisno o vrsti aktivnosti tj. temi svake radionice.

Radionice su održane na različitim lokacijama na području grada Zagreba. Ovisno o vrsti i tipu,  radionice su bile podijeljene po sljedećem principu:

1. Likovne i oblikovne radionice  (radionica sitotiska, fimo modeliranja, stencil i dr.)

2. Radionice muziciranja, plesa, i scenskog pokreta  (ples, dramska radionica, sviranje djembea i didgeridooa i dr.)

3. Audio – vizualne radionice  (radionica tonske produkcije, VJ radionica, radionica slobodnog softvera, radionica dokumentarnog filma i video produkcije, foto radionica i dr.)

4. Vještine i praktična znanja  (heklanje, šivanje, održavanje bicikla, kuhanje za početnike, sitotisak, žongliranje, ručni uvez i dr.)

5.  Eko radionice i izleti u prirodu edukativnog karaktera ( branje ljekovitog bilja, osnove permakulture, sportske i rekreativne aktivnosti, radionica recikliranja papira, loptice sijačice i dr.).

Dio programa održao se u Prostorijama Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra, dio u prostorijama udruge FISTT,  a tokom toplijih mjeseci radionice su se ukoliko je to bilo u skladu sa njihovim konceptom, održavale i na otvorenom, u prirodi.

Uz radionice, projekt je obuhvatio i grupnu izložbu kojom su polaznici radionica prezentirali rezultate svog rada i novostečenih vještina i znanja. Osobe uključene i obuhvaćene projektom „Carpe vikend“ sudjelovale su na festivalu FISTT ART FEST, koji također organizira Udruga.

Festival se temelji na promoviranju „uradi sam“ kulture, kreativnosti i stvaralaštva mladih, ali i svih ostalih građana, te njihovom poticanju na aktivno provođenje slobodnog vremena.

Sudjelovanje na svim kreativnim radionicama programa bilo je besplatno i otvoreno za sve posjetitelje.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s